17-11-2015 16:19 | Door: Dimitri Reijerman

Nest heeft een verbeterde versie van zijn slimme thermostaat op de markt gebracht. Het apparaatje kan nu overweg met OpenTherm, een protocol om moderne cv-ketels nauwkeuriger aan te sturen.

Versie 3 van de Nest Thermostaat kan voortaan overweg met OpenTherm, een in Europa breedgedragen protocol om cv-ketels aan te kunnen sturen. Oudere versies van de Nest Thermostaat waren alleen in staat om een verwarmingsketel in of uit te schakelen, een systeem dat in de VS gangbaar is, terwijl modulerende OpenTherm-ketels efficiënter werken dankzij de trapsgewijze aansturing.

Met de ondersteuning voor OpenTherm kan de thermostaat meer energie besparen. Daarnaast kan het nieuwe model ook boilers aansturen. Zo is de gebruiker in staat om de boiler uit te schakelen als hij niet thuis is. Dit verloopt via een mobiele app.

Beter scherm

De 'lerende' thermostaat heeft in versie 3 tevens een 40 procent groter scherm gekregen, al is het formaat van het regelapparaatje ongewijzigd gebleven. Nest, dat onderdeel uitmaakt van Google, zegt dat ook de bewegingssensoren gevoeliger zijn en daarmee op een grotere afstand kunnen vaststellen of er een persoon aanwezig is.

De Nest Learning Thermostat versie 3 kost € 249. Het apparaatje kan inmiddels overweg met diverse domoticaproducten die de gebruiker moet helpen om nog meer energie te besparen. Ook is een koppeling te maken met de Nest Protect, de slimme rookmelder.

Bron: Nest | Foto: Nest