11-12-2015 15:10 | Door: Dimitri Reijerman

Fairphone, de Nederlandse fabrikant van duurzame modulaire smartphones, heeft een UN Momentum for Change Award gewonnen.

Volgens de jury weten de Fairphones zich te onderscheiden door hun verlengde levensduur: "De Fairphone is een coole smartphone die ethische waarden voorop stelt". Zo poogt de Nederlandse onderneming uitsluitend conflict-vrije grondstoffen in te zetten voor de productie van zijn mobieltjes. Ook bij het productieproces van de smartphones ligt de nadruk op maatschappelijk verantwoord ondernemen, terwijl de Fairphone 2 ook zo ontworpen is dat diverse onderdelen gemakkelijk zijn te vervangen.

Tegenover RTL Z laat Bas van Abel, oprichter van Fairphone, weten dat hij erg trots is op de prijs: "Dit geeft ons en onze community het vertrouwen om de beweging voor eerlijke elektronica uit te bouwen in de hoop dat initiatieven die de status quo ondermijnen, zoals dat van ons, in de hele wereld tot bloei komen, in alle bedrijfstakken, en zo de transitie naar een duurzame en eerlijke economie stimuleren", zegt Van Abel.

BMW wint ook een award

Naast Fairphone heeft ook BMW een Momentum for Change Award in de wacht gesleept. De Duitse autobouwer heeft in de VS een snelgroeiend netwerk van oplaadpunten voor elektrische auto's gerealiseerd. De snelladers van het ChargePoint-netwerk leveren volgens de jury een belangrijke bijdrage aan het populairder maken van elektrische auto's.

Bron: UN | Foto: Fairphone