20-01-2016 07:12 | Door: Dimitri Reijerman

Innoprint, onderdeel van Xerox-dochter Veenman, gaat in Bruna-winkels printers plaatsen die via een cloudplatform printopdrachten krijgen. De dienst kan de verkoop van losse printers, en daarmee uiteindelijk de hoeveelheid e-waste, verminderen.

Innoprint

Innoprint werkt op basis van Google Cloud Print. Vanaf een mobiele telefoon, laptop of tablet kan de gebruiker een printopdracht geven, waarna de documenten op het achterliggende cloudplatform staan opgeslagen.

Wanneer de gebruiker wil printen, kan hij zich bij een openbare Innoprint-printer aanmelden. Dit kan met een gebruikersnaam en wachtwoord, maar Innoprint wil ook draadloze autorisatie mogelijk maken via de near field communication-technologie in smartphones.

Printing as a service

De printing as a service-dienst mikt naast professionals ook op consumenten die nog af en toe nog iets willen afdrukken. Hierdoor is de aanschaf van een eigen printer niet langer nodig. Naast een kostenbesparing blijft er ook minder elektronisch afval over als gevolg van afgedankte printers.

Een ander duurzaam aspect is dat eindgebruikers van Innoprint selectiever gaan printen, mede omdat de dienst € 0,15 per A4-pagina in zwart-wit of € 0,45 in kleur kost. Een document scannen kost € 0,05 per pagina. Printtegoed is af te rekenen via iDeal of PayPal. Voor zakelijk printen in meer gesloten omgevingen hanteert de onderneming andere prijzen.

Innoprint gaat zijn printers in 330 Bruna-winkels aanbieden. Het bedrijf mikt uiteindelijk op circa 5.000 on-demand-printers in Nederland.

Bron: Innoprint | Foto: Innoprint (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)