02-02-2016 10:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Softwarebedrijf Infosys gaat zijn CO2-uitstoot compenseren door 32.000 bamboebomen in de Indiase stad Bangalore te planten.

Het bedrijf heeft bamboebomen van de soort Bheema geplaatst in de Indiase stad Bangalore, die nu zijn volgroeid. In tegenstelling tot traditionele bamboe die jaarlijks op een hectare 62 ton CO2-uitstoot kan opnemen, kunnen volgroeide Bheema-bamboe negen keer meer CO2-uitstoot absorberen.

Om de mogelijkheden van Bheema-bamboe te onderzoeken gaat Infosys samenwerken met het Indian Institute of Science en het Indian Institute of Technology Bombay. Tegen de Economic Times of India zegt  Ramadas Kamath, executive vice president van Infosys, de kennis van de instituten nodig te hebben om de bamboe te kunnen gebruiken in andere producten.

Volgens Growmore Biotech, het bedrijf dat de Bheema-bamboe levert aan Infosys, is de bamboe voor meerdere producten zoals papier en meubels te gebruiken. Door de bamboe chemisch af te breken zonder te verbranden, is het mogelijk om energie op te wekken met houtskool als bijproduct. De houtskool kan vervolgens gebruikt worden om water te zuiveren.

Duurzame doelen

Het planten van bamboe moet Infosys helpen om in 2018 CO2-neutraal te werken. Het softwarebedrijf heeft meerdere doelen om duurzamer te werken. Zo wil Infosys het energieverbruik met 50 procent verminderen ten opzichte van 2008. Daarnaast plaatst Infosys zonnepanelen bij hun fabrieken om energieneutraal te werken. 

Bron: Economic Times, Infosys | Foto: guido612 Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)