02-02-2016 10:30 | Door: Dimitri Reijerman

Canon heeft tijdens de The Circulars 2016 de People’s Choice Award gewonnen voor zijn recyclingprogramma voor tonercartridges.

The Circulars is een initiatief van Young Global Leaders van het World Economic Forum samen met Accenture. De publieksonderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt aan een initiatief dat een bijdrage levert aan de circulaire economie.

Canon kreeg de prijs vanwege zijn innovatieve en gesloten keten voor de recycling van tonercartridges. Deze cartridges zijn te vinden in onder andere laserprinters.

“Wij zijn zeer verheugd dat het recyclingprogramma van Canon deze gerespecteerde award heeft ontvangen en dat onze aanpak een waardevolle en innovatieve bijdrage levert aan de circulaire economie”, liet David Bateson, Senior Vice President voor legal, ip en sustainability bij Canon Europe, in een reactie op de prijs weten.

Recylingprogramma meer dan 25 jaar oud

Canon introduceerde zijn recyclingprogramma in 1990. Inmiddels loopt het programma voor gebruikte cartridges in 24 landen. Volgens Canon zorgt het programma voor een minimalisatie van het gebruik van natuurlijke grondstoffen.

Wereldwijd heeft Canon ruim 344.000 ton aan tonercartridges ingezameld. Dit staat gelijk aan een CO2-reductie van 502.000 ton. In Japan heeft het bedrijf een nieuwe recyclingfabriek geopend die de sorteercapaciteit verhoogt en de verwerkingscapaciteit met 50 procent heeft laten toenemen.

Bron: Canon | Foto: Canon