26-02-2016 16:13 | Door: Dimitri Reijerman

Nuon gaat op zoek naar talent bij start-ups. De energieleverancier zoekt naar producten of diensten die op innovatieve wijze data over energiegebruik nuttig kunnen maken voor Nuon-klanten.

Daarvoor organiseert het bedrijf samen met Get in the Ring, een non-profit organisatie die start-ups wil verbinden met andere partijen uit het bedrijfsleven, de Global Data Challenge. Doel is om producten of diensten te ontwikkelen op basis van data waarover Nuon en andere partijen beschikken.

Deze software of hardware moet klanten van het energiebedrijf inzicht geven in bijvoorbeeld het energiegebruik of hen voorlichten over hoe ze energie kunnen besparen.

Deelnemers aan de Global Data Challenge kunnen zich tot 1 maart aanmelden. Nuon kiest op 7 maart vier kandidaten die in de finale mogen uitkomen. Op 21 april start de wedstrijd samen met Get in the Ring op het Nuon-hoofdkantoor.

Winnaar mag pilot starten

De winnaar kan zijn dienst of product in een pilotfase testen onder de Nuon-merknaam. Ook krijgt de winnaar toegang tot de marketing- en verkoopkanalen van het energieconcern en kan deze in gesprek gaan met bestuurders van Nuon/Vattenfall. Daarnaast ontvangt de winnaar € 2.500 startkapitaal.

Nuon zegt met de wedstrijd voor start-ups op zoek te gaan naar nieuwe ideeën en een frisse blik van buitenaf. Steeds meer groter ondernemingen in de ICT- en energiesector organiseren dergelijke wedstrijden in de hoop opkomend talent te kunnen strikken. Bovendien groeien steeds meer energiebedrijven langzaam maar zeker uit tot ICT-dienstverleners.

Bron: Nuon | Foto: By M.Minderhoud (Own work) [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons