07-04-2016 19:12 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse firma Stratasys heeft een 3D-printer op de markt gebracht die niet alleen objecten in vrijwel het volledige kleurenspectrum kan printen, maar ook in staat is om meerdere materiaalsoorten toe te passen.

De printer, dat typenummer J750 draagt, is in staat om door het mengen van basisinkten 360.000 verschillende kleuren toe te passen. Daarnaast stelt Stratasys dat de 3D-printer met tal van materiaalsoorten objecten kan creëeren, waaronder flexibele en transparante materialen. De printer kan tegelijkertijd tot zes verschillende materiaalsoorten teopassen.

3D-objecten, met maximale afmetingen van 490 x 390 x 200 millimeter en meerdere kleuren en/of materialen, zijn door de J759 in een printopdracht te produceren. Dat maakt het apparaat volgens Stratasys uniek in de huidige 3D-printermarkt.

De 3D-printer is bedoeld voor professioneel gebruik. Met de J750 kunnen bijvoorbeeld ontwerpers de tijd die nodig is voor productontwikkeling flink inkorten. Hoeveel de nieuwe 3D-printer gaat kosten, heeft Stratasys nog niet bekendgemaakt.

Bron: Stratasys