25-06-2013 11:26 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Met de mobiele applicatie CK Ranker kunnen bedrijven hun duurzaamheidsprestaties vergelijken met die van de best presterende bedrijven ter wereld.

De applicatie is gemaakt door onderzoeksbureau Corporate Knights, dat ook jaarlijks de ‘Global 100’ lijst van meest duurzame bedrijven ter wereld produceert. De CK Ranker vraagt bedrijven naar hun grondstoffenproductiviteit op basis van het gebruik van energie en water, de uitstoot van broeikasgassen en de productie van afval. Daarnaast moeten bedrijven vragen beantwoorden over de diversiteit van het management, de algemene inzet voor duurzaamheid en veiligheid op de werkvloer.

Volgens Corporate Knights geven deze indicatoren een goed beeld van de duurzaamheid van een bedrijf. De applicatie combineert de antwoorden op de vragen tot een score, die bedrijven vervolgens kunnen vergelijken met de scores van de meest duurzame bedrijven ter wereld.

De eerste 1.000 downloads van de CK Ranker worden gratis weggeven, daarna kost de app $2,99 (€2,27). De uitgebreide versie van de applicatie (CK Ranker Pro) kost $9,99 (€7,59) en biedt gebruikers de mogelijkheid verschillende scenario’s te maken en op te slaan, en industrie-specifieke vergelijkingen te doen. Voorlopig werkt de applicatie alleen op de iPhone en iPad, maar een versie voor Android is in de maak.

Bron: Environmentalleader Foto: Robert Scoble via Wikimedia Commons