25-05-2016 12:16 | Door: Fitria Jelyta

Uit een onderzoeksrapport van Britse telecomgigant BT Group blijkt dat ICT en smart city-technologie de wereldwijde CO2-uitstoot in 2030 met 1,5 gigaton kan reduceren.

Deze wereldwijde CO2-reductie is gelijk aan 37 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot in 2012. Om de vermindering van koolstofemissies te bewerkstelligen, zouden ICT-toepassingen energiesystemen in gebouwen en fabrieken kunnen aansturen. Dit moet de energie-efficiëntie verhogen en daarmee energieverspilling tegengaan.

Digitalisering van de industrie

Daarnaast verwacht BT dat de ICT-sector in de toekomst een omzet van € 678 mrd realiseert en een kostenbesparing van € 643 mrd oplevert.

“Een intensiever gebruik van ICT-oplossingen draagt bij aan het behalen van de doelstellingen die de Europese Unie heeft vastgesteld op het gebied van CO2-reductie”, zegt Larry Stone, president of Government & Public Affairs bij BT Group. “Deze potentiele winst uit de digitalisering van de industrie en de overheden, hoe we werken en consumeren, is belangrijk voor onze toekomst.”

Economische voordeel

Groot-Brittannië en Duitsland blijken de grootste landen te zijn die ICT breed toepassen om CO2-uitstoot terug te dringen. Verder meldt de BT in het onderzoeksrapport dat Frankrijk tot € 191 mrd winst kan behalen door CO2-besparende ICT-oplossingen toe te passen. In Italië kan de ICT-sector een winst van € 117 mrd opleveren en in Spanje € 113 mrd. 

Bron: BT Group | Foto: BT Group (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)