10-06-2016 09:52 | Door: Erik Verheggen

Apple is nu ook een energiebedrijf. De iPhone-fabrikant heeft plannen om ruim 500 megawatt aan zonneprojecten te bouwen. Apple Energy moet de overschotten gaan verkopen.

Volgens de website 9to5Mac heeft Apple het nieuwe energiebedrijf onlangs opgericht zonder er ruchtbaarheid aan te geven.

Het bedrijf uit Cupertino heeft de ambitie om zijn datacenters en winkels op 100 procent duurzame stroom te laten draaien. Daarvoor zet Apple groots in op zonne-energie. Zo heeft het bedrijf alleen al op zijn nieuwe hoofdkantoor 14 megawatt aan zonnepanelen gelegd en ionvesteerd het wereldwijd in zonneparken.

Elektrische auto

De zon is vooral gedurende de dag beschikbaar. De datacenters draaien echter 24 uur per dag, en de winkels zijn ook open in de avonden. Apple komt dus met tekorten en overschotten te zitten, waarvoor het bedrijf de markt op moet.

Volgens 9to5Mac heeft Apple echter ook andere plannen met Apple Energy. Het bedrijf zou aan alle eisen voldoen om ook stroom te leveren aan eindgebruikers. Met de ontwikkeling van een eigen elektrische auto en mogelijk laadvoorzieningen, liggen er kansen om een geheel nieuwe markt aan te boren.

Bron: 9to5Mac, Mashable | Foto: Geoff Stearns, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)