11-07-2016 12:02 | Door: Erik Verheggen

Accenture steekt € 0,5 mln in RoboValley, een innovatiehub voor robotica in Delft. De vijfjarige samenwerking is gericht op de ontwikkeling van de nieuwe generatie roboticatechnologie.

Robovalley is gevestigd bij de Technische Universiteit (TU) Delft. Daar werken 170 robotica-onderzoekers samen met experts en ondernemers in zowel de publieke als private sector. Robovalley positioneert zich daarmee als koploper in roboticatechnologie.

De investering moet internationaal onderzoek en internationale kennisontwikkeling en -deling mogelijk maken.

Innovatie

De samenwerking moet leiden tot proof-of-concepts en mogelijke gebruikerscases voor verschillende sectoren. Ook zullen de partijen nieuwe roboticatoepassingen verkennen die de arbeidscapaciteit verhogen en groeimogelijkheden creëren.

“De ontwikkelingen op het gebied van robotica gaan razendsnel, zegt Frank Rennings, directeur technologie van Accenture Nederland. "Organisaties zien het belang ervan hoe het voor een vierde industriële revolutie gaat zorgen. Ze maken hun bedrijfsvoering met roboticatechnologie efficiënter en verbeteren hun klantenservice.”

Volgens Rennings leidt de krachtenbundeling van onderzoek, ondernemers en start-ups op één plek tot open innovatie. “De samenwerking helpt ons innovatie versnellen en nieuwe toepassingen sneller naar de markt te brengen. Ook kunnen we onze klanten nu meenemen naar RoboValley om de laatste ontwikkelingen zelf te ervaren, en bovenal om te inspireren.”

Start-ups

Arthur de Crook, Business Development Manager van RoboValley: “RoboValley in Delft helpt robotica-bedrijven en start ups om de nieuwe generatie robots te maken en op de markt de brengen. Door het internationale netwerk van Accenture heeft RoboValley direct toegang tot een grote groep internationale bedrijven die te maken krijgen met robotisering.”

Eerder al haalde RoboValley € 100 mln op bij Chrysalix Venture Capital.

Bron: Accenture | Foto: RoboCup2013, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)