08-08-2016 13:40 | Door: Fitria Jelyta

In de Californische plaats Monterey County heeft Apple een zonnepark gerealiseerd dat 60.000 huishoudens van duurzame elektriciteit kan voorzien. De techgigant mag het overschot aan opgewekte stroom nu ook verkopen via zijn energiebedrijf Apple Energy.

Dat schrijven verschillende media. Afgelopen donderdag kreeg Apple toestemming van de Amerikaanse overheidsinstelling U.S. Federal Energy Regulatory Commission om het overschot aan opgewekte zonnestroom door te verkopen. Voorwaarde is dat Apple het overschot aan stroom verkoopt volgens marktconforme prijzen.

Met het zonnepark in Monterey County is een investering van $ 850 mln gemoeid, meldt de website Siliconbeat.

Apple heeft plannen om ruim 500 megawatt aan zonneprojecten te bouwen en zijn datacenters en winkels op 100 procent duurzame stroom te laten draaien. Het bedrijf uit Cupertino heeft alleen al op zijn nieuwe hoofdkantoor 14 megawatt aan zonnepanelen gelegd en investeert wereldwijd in zonneparken.

Recordbedrag green bonds

Voor het behalen van deze ambitie gaf Apple in februari van dit jaar een recordbedrag van $ 1,5 mrd aan groene obligaties uit. Volgens Apple dient de opbrengst niet alleen voor duurzame enregie-opwekking via wind en zon, maar wordt er ook gekeken naar opslag van duurzaam opgewekte stroom. Andere interessegebieden zijn duurzame gebouwen en projecten die energiebesparing moeten opleveren.

Naast het zonnepark in Moneterey County, wekt het techconcern 20 megawatt op aan zonnestroom in Nevada, 50 megawatt in Arizone en 130 megawatt in Californië. 

Bron: Siliconbeat, 9to5Mac, Iphoned | Foto: U.S. Department of the Interior via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)