15-09-2016 13:57 | Door: Hidde Middelweerd

Certuss Dampfautomaten, fabrikant van stoomgeneratoren, gaat Internet of Things (IoT) inzetten om zijn producten te verduurzamen. Deze generatoren worden onder andere ingezet voor het koken van hotdogs en het steriliseren van medische gereedschappen.

Dit meldt Bloomberg. De Duitse fabrikant rust zijn stoomgeneratoren voortaan uit met sensoren die data verzamelen over onder andere temperatuur, stoomdruk en vlamsignalen. Via een simkaart wordt deze data verzonden naar een cloud, beheerd door Deutsche Telekom.

Door deze data te analyseren, kunnen eventuele problemen met de stoomgenerator op voorhand gedetecteerd worden. Daarnaast kan er op deze manier op afstand vastgesteld worden of er überhaupt onderhoud nodig is.

“Door Internet of Things toe te passen op onze stoomgeneratoren, verminderen we de uitvaltijd van de machines aanzienlijk. Daarnaast dringen we de kosten voor onderhoud terug, omdat we nooit meer iemand op pad sturen als dat niet nodig is”, zegt Thoman Hamacher, chief technology officer van Certuss Dampfautomaten.

Groeiende markt

IoT is een groeiende markt, die de efficiëntie in een schare aan sectoren kan verhogen. Onderzoeksbureaus verwachten dat de markt per 2020 een waarde heeft van $ 330 mrd.

Bron: Bloomberg | Foto: public domain