27-09-2016 07:21 | Door: Hidde Middelweerd

De Dow Jones Sustainability Index heeft Atos uitgeroepen tot leider op het gebied van duurzaamheid in de IT-sector. Dit is het vijfde jaar op rij dat het IT-bedrijf een vermelding krijgt op deze internationale graadmeter voor duurzaamheid binnen bedrijven.

Atos behaalde een score van 84/100. Dit goede resultaat werd bereikt doordat het IT-bedrijf bovengemiddeld scoorde op economische, milieutechnische en sociale factoren.

Duurzaamheid

“We zijn er trots op dat de prestaties van Atos op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid worden erkend door de Dow Jones Sustainability Index", zegt Marianne Hewlett, hoofd corporate social responsibility van Atos Benelux & The Nordics, in een persbericht. "Atos wil wereldwijd een voortrekkersrol vervullen op het gebied van duurzaamheid. Dit doen we door met de inzet van digitale technologie extra waarde te creëren voor onze klanten en een zichtbare bijdrage te leveren aan een meer duurzame samenleving.”

Dow Jones Sustainability Index

De Dow Jones Sustainability Index evalueert jaarlijks 3.800 beursgenoteerde bedrijven, met een focus op duurzaam ondernemen. De internationale index monitort de financiële prestaties van deze bedrijven en maakt aan de hand van deze data een jaarlijks terugkerende ranglijst.

Atos

Atos levert wereldwijd IT-diensten in vier domeinen: consulting & systeemintegratie, managed operations & BPO, cloud operations en big data & beveiligingsoplossingen. Het IT-bedrijf heeft meer dan 100.000 werknemers in dienst in 72 landen.

Bron: Atos | Foto: Atos via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)