30-09-2016 17:00 | Door: Hidde Middelweerd

In het provinciehuis van Noord-Brabant is duurzame Internet-of-Things-technologie ingezet om het gebruik van 35 openbare vergaderzalen te optimaliseren. De technologie wordt geleverd door de scale-up Smart Signs Solutions.

Het zogeheten Smart Meetings is inmiddels in het provinciehuis geïnstalleerd.

Internet of Things

De technologie optimaliseert het gebruik van de vergaderzalen door middel van grote, interactieve schermen in de centrale hal, draadloze deurborden bij iedere vergaderzaal en een speciale app waar medewerkers en bezoekers van gebruik kunnen maken. Via de app en de schermen kunnen gebruikers gemakkelijk zien welke vergaderruimtes vrij zijn en voor hoelang.

Op deze manier worden de vergaderzalen te allen tijde optimaal benut. Eugenie van Emden, adviseur en projectleider bij provincie Noord- Brabant, in een persbericht: “ Gebruikers kunnen zien waar overleg plaatsvindt, welke ruimtes vrij zijn en of ze een last-minute reservering kunnen maken.”

Sensoren

Smart Signs Solutions levert sensoren die aan de hand van beweging registeren of een zaal in gebruik is of niet. Dit wordt vervolgens op de app en interactieve schermen getoond. De sensoren werken op EnOcean, een technologie die gebruik maakt van kleine zonnepanelen.

Vergaderen

Bij veel bedrijven worden vergaderruimtes niet optimaal gebruikt. Door vergaderingen die niet door gaan of eerder eindigen dan gepland, daalt de vergadercapaciteit gemiddeld met 30 procent. De technologie van Smart Signs Solutions optimaliseert die vergadercapaciteit.

Bron: Smart Signs Solutions ¦ Foto: Smart Signs Solutions