06-11-2013 10:54 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De computergigant koopt de gehele stroomproductie op van een windmolenpark in Texas. Een interne CO2-prijs zorgde voor het benodigde kapitaal.

De inkoop van de duurzame energie is één van de grootste duurzame stappen van Microsoft tot nog toe. Het bedrijf tekende een contract voor 20 jaar met RES Americas voor de inkoop van de gehele productie van het Keechi Wind Project.

Er wordt begin 2014 gestart met de bouw van het park dat zal bestaan uit 55 windturbines. In 2015 produceert het de eerste duurzame elektriciteit.

Op de groene weg

Vorig jaar besloot Microsoft dat het volledig CO2-neutraal wil worden. Om dit te bereiken zijn er afspraken gemaakt waarin elke bedrijfstak financieel verantwoordelijk werd gesteld voor zijn CO2-uitstoot. De prijsprikkel stimuleerde efficiëntie en de opbrengsten van de CO2-toeslagen fungeerden als kapitaalinjectie voor duurzame energieprojecten.

Microsoft is de op één na grootste inkoper van groene stroom in de VS met een verdubbeling van zijn inkopen van 1,1 miljard kilowattuur naar 2,3 mrd kilowattuur vorig jaar. Deze hoeveelheid schone energie zorgt voor 80 procent van het stroomverbruik van het bedrijf.

Bron: Greenbiz | Foto: SimeonK