15-10-2016 07:28 | Door: Hidde Middelweerd

Previder, leverancier van datacenter-, cloud- en connectiviteitsdiensten, gaat zijn eigen datacenter voorzien van zonne-energie. Het bedrijf doet dit door een eigen zonnepark aan te leggen.

Dit meldt Previder in een persbericht.

Zonne-energie

Previder heeft een dakoppervlak van 5.300 vierkante meter voorzien van zonnepanelen. Het datacenter, een van de twee datacenters die het bedrijf in gebruik heeft, is daarmee het eerste datacenter van Nederland dat op dergelijke schaal zonnepanelen inzet.

“In 2020 zal de dataconsumptie in de wereld exponentieel zijn toegenomen door de ontwikkelingen in de telecomindustrie, de hogere beschikbare bandbreedtes en de verbeterde kwaliteit van devices,” zegt Eric Vredeveldt, directeur datacenters bij Previder, in een persbericht.

“Het is belangrijk dat er niet exponentieel meer energie verbruikt gaat worden. Om ervoor te zorgen dat stroom zo efficiënt mogelijk gebruikt wordt, moeten datacenterleveranciers als Previder zwaar inzetten op duurzaamheid. Energie moet slim worden gebruikt, bijvoorbeeld door restwarmte te gebruiken voor de verwarming van gebouwen, wat we momenteel doen bij een van onze datacenters", vervolgt Vredeveldt.

"Stroom moet echter ook duurzaam worden opgewekt en het gebruik van zonnepanelen is een uitvloeisel van die wens. Op termijn willen we alleen nog maar van dit soort energiebronnen gebruik maken.”

Duurzame stroom

Stroomkosten vormen een significant onderdeel van het totale prijskaartje van datacenters. Door het gebruik van zonnepanelen wordt deze kostenpost teruggedrongen.

Lees ook:

Duurzame datacenters: 7 innovatieve oplossingen

Bron: Previder | Foto: Previder