24-11-2016 16:48 | Door: Hidde Middelweerd

Google heeft een vijfjarig partnerschap gesloten met de National Health Service van het Verenigd Koninkrijk. Google gaat zijn kunstmatige intelligentietechnologie DeepMind inzetten om patiëntendossiers te beheren en dokters op de hoogte stellen van de status van patiënten die ze onder hun hoede hebben.

Dit meldt Betanews.com.

Momenteel heeft Google al toegang tot 1,6 miljoen patiëntendossiers van ziekenhuizen in Londen.

Data

Door DeepMind in te zetten voor het beheren van de data van ziekenhuizen wordt de medische staf van ziekenhuizen ontzorgd op het gebied van papierwerk en hebben ze meer tijd om zorg te dragen voor de patiënten.

In de eerste fase van het project wordt data van patiënten met leverproblemen door DeepMind geanalyseerd en gedeeld met dokters via een app, genaamd Streams. Deze app maakt het voor dokters mogelijk om patiëntendossiers veel sneller en gemakkelijker in te zien.

Als dit pilotproject succesvol blijkt, worden andere ziektes en kwalen aan het protfolio van DeepMind toegevoegd. In een later stadium wordt het project mogelijk uitgebreid naar meerdere ziekenhuizen.

Privacy

De data van en over patiënten komt alleen bij de DeepMind-afdeling van Google terecht. Daarnaast is de data versleuteld, zodat de privacy van de patiënten gewaarborgd blijft.

Bron: Betanews | Foto: public domain