08-12-2016 07:10 | Door: Hidde Middelweerd

Google is hard op weg naar een volledige overstap op duurzame energie. Het bedrijf loopt maar liefst een jaar voor op schema in het behalen van deze doelstelling. Als het zo doorgaat is de doelstelling in 2017 al behaald.

Dat meldt The Guardian.

Duurzame energie

Google heeft wereldwijd dertien datacenters en honderden kantoren in gebruik. Om al deze filialen van duurzame energie te voorzien is naar schatting jaarlijks 5,7 terawattuur aan elektriciteit nodig. Ter vergelijking: dit is ongeveer gelijk aan het jaarlijkse stroomverbruik van de Amerikaanse stad San Francisco.

Marc Oman, hoofd energie van Google in de Europese Unie, laat tegenover The Guardian weten dat de overstap naar duurzame energie niets met ‘greenwashing’ of imagoverbetering te maken heeft: “Duurzame energie is op de lange termijn de goedkoopste optie. We zijn er daarnaast van overtuigd dat klimaatverandering een onmiddellijke bedreiging is en dat we ons steentje moeten bijdragen.”

Om het doel te bereiken maakt Google veelvuldig gebruik van zonne- en windenergie. De internetgigant financiert inmiddels twintig duurzame energieprojecten wereldwijd.

Groningen

Deze week opende Google een nieuw en energiezuinig datacenter in de Eemshaven in Groningen. Ook dit datacenter draait volledig op duurzame energie.

Bron: The Guardian | Foto: Vestas