08-02-2017 12:03 | Door: Hidde Middelweerd

Lenovo heeft een nieuw productieproces voor computers ontwikkeld, dat de CO2-uitstoot terugdringt met 35 procent.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

CO2-reductie

Het nieuwe productieproces, genaamd Low Temperature Solder, resulteert in een jaarlijkse CO2-reductie van 5.956 ton, gelijk aan het verbruik van ruim 253 miljoen liter benzine.

Lenovo stelt in het persbericht dat producenten tien jaar geleden op zoek gingen naar een vervanger van lood in het soldeerproces. Deze vervanger werd gevonden in de vorm van tin, wat ervoor zorgde dat zowel de CO2-uitstoot en energieverbruik in het productieproces omlaag gingen.

Het probleem met tin is echter dat er zeer hoge temperaturen nodig zijn voor het gebruik van tin in het soldeerproces. Lenovo heeft nu echter een productieproces ontwikkeld waarmee tin gebruikt kan worden  zonder dat er hoge temperaturen nodig zijn.

Innovatie

Lenovo onderzocht duizenden combinaties van materialen, gebaseerd op een mix van tin, koper, nikkel en zilver, om tot een materiaal te komen dat geen hoge temperaturen nodig heeft in het soldeerproces. In het nieuwe productieproces zijn temperaturen van maximaal 180 graden Celsius nodig; 70 graden lager dan huidige productieprocessen.

Tegen het einde van 2018 hoopt Lenovo 33 productielijnen in werking te hebben die deze nieuwe productiemethode toepassen. Dit zal volgens het concern resulteren in een CO2-reductie van 35 procent.

Bron: Lenovo