20-02-2017 15:01 | Door: Hidde Middelweerd

De Nederlandse start-up Asperitas lanceert een nieuw concept dat gebruik maakt van vloeistof en natuurlijke convectie voor het koelen van systemen in datacenters. De technologie is de eerste in zijn soort en heet Immersed Computing.

De nieuwe technologie wordt gelanceerd op de Cloud Expo Europe & Data Centre World in London op 15 maart. Hier presenteert de start-up de eerste totaaloplossing voor datacenters die gebruiktmaakt van deze nieuwe technologie: de AIC24.

Dat meldt Asperitas in een persbericht.

Duurzame datacenters

Het nieuwe concept van Asperitas maakt gebruik van ‘total liquid cooling’, wat inhoudt dat het gebruik maakt van vloeistof om het systeem te koelen. Daarnaast maakt de technologie van de start-up gebruik van natuurlijke convectie, waardoor het benodigde aantal koelinstallaties teruggedrongen wordt.

Volgens Asperitas wordt de energie voetafdruk van datacenters hiermee met 50 procent teruggedrongen. Het systeem zorgt ervoor dat de IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter werken. Daarnaast kan warmte opnieuw gebruikt worden, omdat het systeem warmte afvoert in de vorm van warm water.

Lees ook:

Duurzame datacenters: 7 innovatieve oplossingen

Bron: Asperitas | Foto: Asperitas