21-04-2017 09:31 | Door: Hidde Middelweerd

Enviroserve, een van de grootste recyclers in het Midden-Oosten en Afrika, heeft een contract gesloten met Dubai voor de constructie van ’s werelds grootste recyclingfabriek voor e-waste. De fabriek krijgt een oppervlakte van ruim 21.000 vierkante meter.

Met de constructie van de fabriek op het Dubai Industrial Park is een investeringsbedrag van ruim € 30 mln gemoeid. Dat meldt Emirates News Agency.

Recycling

De fabriek zal de recycling van een enorm spectrum aan elektronische apparatuur verzorgen, van consumentenproducten en gloeilampen tot militaire apparaten en airconditioners. Volgens Enviroserve moet de fabriek bij oplevering in staat zijn om jaarlijks ruim 35 miljoen kilo e-waste te verwerken.

Stuart Fleming, CEO van Enviroserve, is enthouasiast over de ‘state-of-the-art recyclingfabriek’: “Deze fabriek wordt een echte gamechanger op het gebied van e-wasterecycling in Dubai en het Midden-Oosten. Met de beste technologieën in huis, zal deze iconische fabriek de duurzame transitie in deze regio versnellen.”

E-waste

Momenteel produceert een gemiddelde inwoner van de Verenigde Arabische Emiraten jaarlijks 17,2 kilo aan e-waste, blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties. De verwachting is dat dit in 2020 gelijk staat aan ruim 816 miljoen kilo aan e-waste op jaarbasis.

Lees ook:

Wecycle: 'E-waste is een gezamenlijke verantwoordelijkheid'

Bron: Emirates News Agency | Foto: Shutterstock.com