20-04-2017 14:04 | Door: Hidde Middelweerd

Apple heeft beloofd dat iPhones en andere Apple-producten in de toekomst alleen nog van gerecycled materiaal worden gemaakt. Wanneer dit daadwerkelijk gebeurt, is onbekend.

In het jaarlijkse Environmental Responsibility-rapport van Apple, dat woensdag werd gepubliceerd, stelt de techgigant dat het zijn gebruik van ‘conflictmaterialen’ wil terugdringen. In de toekomst hoopt Apple het mijnen van grondstoffen in zijn totaliteit te stoppen.

Recycling

“Het klinkt gek, maar we werken eraan”, stelt Apple in het rapport. “We werken aan een gesloten keten, waardoor we in de toekomst nieuwe producten kunnen maken van enkel gerecyclede materialen, zoals oude Apple-producten.

Lisa Jackson, hoofd milieubeleid van Apple, stelde tegenover Vice News dat Apple nog niet weet wanneer het bedrijf deze doelstelling kan behalen. “We hebben iets gedaan wat we zelden doen: een doel stellen zonder dat we uitgevogeld hebben hoe we het gaan bereiken.”

Eerste stap

Een eerste stap is wel al bekend: Apple hoopt zijn klanten in de toekomst te stimuleren om hun iPhone weer in te leveren als ze een nieuw model aanschaffen, zodat het bedrijf zijn recyclingprocessen kan opschalen.

Duurzame energie

Ook op het gebied van duurzame energie zet Apple grote stappen. In het meest recente milieurapport van het bedrijf staat dat 96 procent van de elektriciteit die het wereldwijd gebruikt in zijn kantoren en winkel uit duurzame energiebronnen afkomstig is.

Lees ook:

INFOGRAPHIC: Dit is de milieu-impact van je smartphone

Bron: Apple, Vice News | Foto: Shutterstock.com