25-09-2017 16:24 | Door: Hidde Middelweerd

Fairphone heeft een investering van ​€​ ​6,5 mln in de wacht gesleept. De ontwikkelaar van modulaire smartphones gebruikt het geld om zijn productie op te schalen.

Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Fairphone heeft als missie om een markt voor eerlijkere elektronica te creëren, door eerlijkere inkoop, productie, distributie en recycling te bewerkstellingen.

Investering

De investering werd gedaan door de Pymwymic Impact Investing Coöperatie. Het eerste fonds van deze coöperatie, het Healthy Ecosystems Impact Fund, rondde met de € 6,5 mln voor Fairphone zijn allereerste investering af.

“We investeren in in bedrijven die disruptief zijn in hun sector. Bij Fairphone zit dit in hun DNA. Hun inspanningen zorgen voor radicale transparantie in de elektronica-industrie”, zegt Rogier Pieterse, managing partner van Pymwymic.

Pymwymic (the Put Your Money Where Your Meaning Is Community) is de oudste impact investing-groep van Europa. In de afgelopen 20 jaar heeft de groep meer dan € 50 mln geïnvesteerd in meer dan zestig bedrijven.

Fairphone

De investering stelt Fairphone in staat om radicaal te innoveren op het gebied van ethiek en levensduur van producten, aldus Fairphone in het persbericht. Daarnaast kan het bedrijf zijn productie opschalen, wat het in staat stelt om zijn invloed in de keten te vergroten.

“We willen onze invloed op leveranciers van elektronica vergroten, zodat we kunnen onderhandelen voor een gezondere en toekomstbestendigere keten”, zegt Bas van Abel, oprichter van Fairphone, in het persbericht.

Lees ook:

Bron & foto: Fairphone