12-10-2017 07:39 | Door: Chris Thijssen

KPN heeft zeven partners ingeschakeld om ervoor te zorgen dat nieuwe netwerk- en klantapparatuur van KPN langer meegaat en wordt geproduceerd met minder grondstoffen. In 2025 moet de apparatuur zo zijn ontwerpen dat vrijwel 100 procent van de onderdelen en grondstoffen kan worden hergebruikt of gerecycled.

Drake & Farrell, dat zich richt op klantspecifieke retourprocessen, gaat de retourstromen van de apparatuur verwerken. De onderneming analyseert, repareert en refurbisht apparatuur, zodat afgedankt materiaal als vrijwel nieuwe grondstof kan worden ingezet.

Naast Drake & Farrell zijn de netwerk- en hardwarefabrikanten Arris, Ericsson, Hewlett Packard Enterprise, Huawei, Teleplan en ZTE betrokken. Samen met KPN ondertekenden zij het KPN Circulair Manifest. De overeenkomst betreft naast de productie van circulair ontworpen hardware ook de ontwikkeling van energiezuinigere processen voor KPN en zijn klanten.

Circulaire economie

“Het Nederlandse doel is om voor 2050 een circulaire economie te realiseren. Dat klinkt ver weg, maar als we geen voorlopers hebben, dan redden we die deadline nooit. Het mag en moet eigenlijk ook sneller gaan. Ik ben dan ook trots dat wij in staat zijn zo’n impact op hergebruik van apparatuur en materialen te hebben”, zegt Jan Flens, directeur van Drake & Farrell, in een persbericht.

Bron: Drake & Farrell | Foto: Shutterstock.com