12-10-2017 15:03 | Door: Chris Thijssen

Een mooie stap van de Nederlandse infrabeheerders. Ze gaan als eerste sector in Nederland gezamenlijk hun maatschappelijke impact inzichtelijk maken. De bedrijven willen elementen als CO2-uitstoot, gebruik van grondstoffen en biodiversiteit in beeld brengen.

Jos Reinhoudt, senior kennismanager op de afdeling Kennis en Ontwikkeling van MVO Nederland, begeleidt het project inhoudelijk.

Volgens hem is het een volledig nieuw project en liggen er dus een aantal uitdagingen. “Er zijn heel veel systemen om impact te meten en zaken in kaart te brengen, maar het is niet zo dat er één standaard is die door iedereen wordt gebruikt. Dus we moeten beginnen met het kiezen van een methodiek”, aldus Reinhoudt.

Minder CO2-uitstoot

Als de resultaten er uiteindelijk zijn, moet enerzijds duidelijk worden wat de precieze maatschappelijke invloed van de gezamenlijke infrastructuurbedrijven op de Nederlandse economie en samenleving is. Anderzijds wordt er gekeken of die maatschappelijke invloed kan worden vergroot of verbeterd, in de vorm van minder CO2-uitstoot of juist meer werkgelegenheid.

Beluister het volledige gesprek in deze podcast:

Foto: Shutterstock.com