17-10-2017 15:00 | Door: Rianne Lachmeijer

Greenpeace onderzocht in de Groene Elektronicagids in hoeverre de zeventien grootste techbedrijven verantwoordelijkheid nemen voor hun milieu-impact. Fairphone en Apple komen als beste uit de bus. Vorig jaar voerde Apple de lijst ook aan.

Dat meldt Greenpeace in een persbericht.

Fairphone voert de ranglijst aan met een B. Daarna komt Apple met een B-. Apple scoort stukken beter dan Google en Facebook. Deze bedrijven willen net als Apple alleen schone energie gebruiken. Apple gaat echter nog een stap verder met het doel om de hele productieketen op schone energie te laten draaien.

Ranglijst

Voor het opstellen van de ranglijst is voornamelijk algemeen beschikbare informatie gebruikt, zoals rapporten voor aandeelhouders en MVO-verslagen. Greenpeace maakt een ranglijst op basis van drie criteria: energie, grondstofgebruik en chemicaliën.

Bij energie kijkt Greenpeace of een bedrijf schone energie gebruikt en hoeveel broeikasgassen het uitstoot. Bij grondstofgebruik gaat het erom of een bedrijf gerecyclede materialen gebruikt en of het ontwerp duurzaam is. Het onderdeel chemicaliën staat in het teken van het gebruik van schadelijke chemische stoffen in het product of tijdens productieproces.

Lees ook:

Bron: Greenpeace | Afbeelding