15-11-2017 10:17 | Door: Chris Thijssen

Microsoft stelt zichzelf als doel om zijn CO2-uitstoot tegen 2030 met 75 procent te hebben verminderd ten opzichte van 2013. Daarmee wil het bedrijf voldoen aan de afspraken die zijn gemaakt in het Klimaatakkoord van Parijs.

Met de nieuwe ambitie bouwt Microsoft voort op eerder gestelde doelstellingen om het gebruik van hernieuwbare energie te verhogen en om een interne CO2-prijs te hanteren.

“Terwijl we doorgaan met het bouwen van een wereldwijd cloud-platform, schakelen we steeds meer over op hernieuwbare energie, omdat dit een schone energiebron is en ons een betere financiële voorspelbaarheid op de lange termijn biedt”, schrijft Brad Smith, president en CLO van Microsoft, in een blogpost.

Hernieuwbare energie

Onlangs zegde Microsoft toe dat de helft van de elektriciteit die nodig is voor zijn datacenters in 2018 afkomstig moet zijn van hernieuwbare bronnen. In 2020 moet dit aandeel zijn verhoogd naar 60 procent. Ook sloot het bedrijf eerder dit jaar een deal met Puget Sound Energy. Deze deal stelt Microsoft in staat om 80 procent van zijn energieverbruik op de Puget Sound-campus te betrekken uit hernieuwbare bronnen.  

Deze stappen leiden volgens Smith niet alleen tot een positievere impact op het milieu, maar ook tot een lagere energierekeningen. “Simpel gezegd profiteert zowel het milieu als onze business van de duurzaamheidsdoelstellingen die we implementeren.”

Bron: Microsoft | Foto: photobyphm / Shutterstock.com