05-03-2018 08:15 | Door: Rianne Lachmeijer

Al jaren wordt er, vaak negatief, gesproken over het energieverbruik van datacenters. Ten onrechte, vindt Alex Bik, technisch directeur bij datacenter BIT. Volgens hem kan de datacenterbranche juist voorloper zijn als het gaat om energiezuinige maatregelen.

Door een concentratie van heel veel IT-apparatuur in één gebouw in plaats van in kantoorgebouwen verspreid over Nederland wordt het energieverbruik van deze apparatuur zichtbaar. Dit levert volgens Alex Bik, technisch directeur bij datacenter BIT, kansen op.

Duurzaamheid en datacentra

Juist voor datacenters is het voordelig om in te zetten op energiebesparing. Bij BIT is duurzaamheid doorgevoerd in de gehele bedrijfsvoering. “Wij proberen een leuke, sympathieke club te zijn die niet alleen zakken vult”, aldus Bik.

In onderstaande podcast vertelt Bik hoe BIT duurzaamheid doorvoert in de eigen datacenters. Ook vertelt hij waarom juist de databranche veel met duurzaamheid kan en waarom hij het onterecht vindt dat de databranche als niet-duurzaam wordt gezien.

Dit fragment maakt onderdeel uit van een complete podcast. Abonneer je op de podcast via Soundcloud, iTunes of op je telefoon via een podcastapp. Zoek op: DuurzaamBV.

Interview: John van Schagen | Afbeelding: Adobe Stock