16-04-2018 14:00 | Door: Rianne Lachmeijer

Veertig procent van de Nederlandse CO2-uitstoot is toe te schrijven aan de gebouwde omgeving. Heyday Facility Management speelt hierop in met de lancering van de website Vastgoedverduurzamer.nl. Hierop wordt het energielabel van kantoorpanden berekend.

Op de website kunnen mensen binnen 24 uur het energielabel van een gebouw achterhalen. Het label wordt bepaald op basis van een online uitgevoerde scan. Naast het energielabel levert Heyday adviezen die het gebouw duurzamer maken.

Verduurzamingsmaatregelen

“Onze scan biedt een duidelijk overzicht met maatregelen, kosten, subsidiemogelijkheden, de terugverdientijd gebaseerd op de ambitie van een gebouw en bemiddeling bij gezamenlijke maatregelen tussen huurder en eigenaar”, zegt Erik van der Eik, directeur Business Development & Innovatie bij Heyday.

“Inzicht in de complete energiehuishouding zorgt voor minder belasting op personeel, monitoring van energiebesparende activiteiten, lagere energieverbruiken en een goede administratie voor facturatie, milieudienstcontrole en maatschappelijke jaarverslagen.”

Verduurzamingstools

De website van Heyday is niet de enige tool die particulieren en bedrijven helpt bij verduurzaming. Zo biedt ABN AMRO huiseigenaren een gratis online tool aan die laat zien op welke manieren zij hun woning kunnen verduurzamen: de Energie Bespaarcheck. Daarnaast werken Strukton Worksphere en E-nolis samen aan een platform dat energieverbruik, CO2-uitstoot en energiebesparing van vastgoed inzichtelijk maakt: Pulse-platform.

Hier ligt de nadruk op het verschil tussen het toegekende energielabel van een pand en de praktijk. Door verkeerd ingeregelde klimaatinstallaties kan het werkelijke energieverbruik van kantoren bijvoorbeeld afwijken van het theoretische label.

Lees ook: Olaf Rutten, ABN AMRO: ‘Wij financieren graag niet-duurzame panden’

Bron: Heyday | Afbeelding: Heyday