18-07-2014 07:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Microsoft koopt opnieuw de volledige stroomproductie van een windpark. Het bedrijf heeft een contract van 20 jaar afgesloten voor de afname van 175 megawatt.

Het technologiebedrijf staat garant voor de volledige productie van het Pilot Hill Wind Project in Illinois. Het windpark komt in de buurt van Chicago te liggen en voorziet het Microsoft-datacentrum in die stad van elektriciteit. De bouw begint binnenkort en het park moet in het eerste kwartaal van 2015 operationeel zijn. Voor Microsoft is het de grootste investering in hernieuwbare energie ooit.

In november vorig jaar kocht Microsoft ook al de totale productie van een windpark. Toen ging het om 110 megawatt afkomstig van het Keechi Wind Project in Texas, ook voor een van zijn  datacentra.

Microsoft heeft CO2-neutrale bedrijfsvoering hoog in het vaandel staan. Elke bedrijfstak is financieel verantwoordelijk voor de uitstoot van broeikasgas. Een interne CO2-prijs zorgt voor de financiering van hernieuwbare energieprojecten. Het eerste energieneutrale datacentrum staat in Cheyenne, in de Amerikaanse staat Wyoming. Het complex draait op een een combinatie van biogas en brandstofcellen.

Bron: Sustainable Business, Microsoft | Foto: Robert Scoble via Flickr