18-06-2018 10:30 | Door: Rianne Lachmeijer

T-Mobile lanceert vandaag een recycle-programma dat de recycling van smartphones moet stimuleren. Met de zogenoemde Recycle Deal kunnen klanten ervoor kiezen om hun telefoon aan het einde van het contract terug te verkopen aan T-Mobile tegen een vooraf vastgestelde waarde.

T-Mobile zet de teruggekochte toestellen vervolgens opnieuw in als refurbished toestel of gaat over tot recycling. Op die manier wil het bedrijf de hoeveelheid elektronisch afval, e-waste, tegengaan. Toestellen die terecht komen in landen waar geen  recyclemogelijkheden zijn worden ingezameld en teruggehaald om recycling toch mogelijk te maken.

Groeiende afvalstroom

“In de afgelopen tien jaar werden wereldwijd meer dan 7 miljard telefoons geproduceerd. Dat betekent ook een snel groeiende afvalstroom van ‘oude’ telefoons”, zegt Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarketing van T-Mobile.

“Dit is het moment waarop we als telecomprovider onze verantwoordelijkheid moeten nemen en actief moeten bijdragen aan een duurzamer gebruik van grondstoffen. We koppelen dit aan een recycle-programma waarbij de consument een lager maandbedrag betaalt en er een win-win-situatie ontstaat. Dus goed voor de klant, beter voor het milieu.”

Lees ook: ​

Bron: T-Mobile | Afbeelding: Adobe Stock