19-08-2014 07:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Internetretailer Amazon heeft zijn eerste duurzaamheidsdirecteur aangenomen. Het bedrijf zwijgt echter in alle toonaarden over zijn ambities.

Met het aannemen van Kara Hurst lijkt Amazon verandering te willen brengen in zijn tot nu toe magere staat van dienst op duurzaamheidsvlak. Het bedrijf heeft als enige wapenfeiten enkele stappen in energie-efficiëntie en een aantal verpakkingsinnovaties.

Amazon staat dan ook stijf onderaan in alle lijstjes rondom duurzaamheid in de ICT, waaronder een recent onderzoek van Greenpeace naar de duurzaamheid van grote tech-bedrijven. Amazon publiceert geen duurzaamheidsverslag en werkt niet mee aan industrie-initiatieven zoals Green Grid, een samenwerkingsverband om datacenters beter met energie om te laten gaan.

 

The Sustainability Consortium

 

Hurst is op dit moment nog CEO bij The Sustainability Consortium, een coalitie van meerdere grote bedrijven, waaronder Unilever en Mars. Het consortium doet onderzoek naar manieren om de milieu-impact in gehele waardeketens te verbeteren.

In lijn met Amazons zwijgzaamheid over duurzaamheid is Hursts benoeming niet openbaar aangekondigd. Ook haar mandaat is onduidelijk.

Toch is succes niet onmogelijk. Tot twee jaar geleden werd Apple ook luid bekritiseerd om zijn milieuprestaties. Met het aantreden van Lisa Jackson als duurzaamheidschef is daar het roer 180 graden omgedraaid.

Bron: GreenBiz.com | Foto: Robert Scoble via Flickr.com