26-08-2014 10:21 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Amerikaanse telecombedrijf Verizon investeert  $ 40 mln in zonne-energie voor zijn datacentra. Een verdriedubbeling van het huidige vermogen.

Verizon Wireless is de grootste aanbieder van mobiele netwerken van de Verenigde Staten. De komende jaren bouwt het bedrijf zonne-installaties met een vermogen van 10,2 megawatt voor acht faciliteiten in vijf staten, meldt het bedrijf.

Zonnestroom is niet alleen een belangrijke hoeksteen van het duurzaamheidsbeleid, maar de dalende kosten maken het ook nog eens financieel aantrekkelijk, zegt het bedrijf in een verklaring. De technologie wordt steeds beter en de prijzen steeds lager. Met de overstap op zonne-energie bespaart Verizon naar schatting 22.000 ton CO2 per jaar .

De plannen plaatsen Verizon aan de top van Amerikaanse telecombedrijven die hun eigen zonne-energie opwekken. Vorig jaar investeerde het bedrijf $ 100 mln in zon- en waterstoftechnologie. De telco wil niet alleen besparen op de energierekening en CO2-uitstoot, maar zoekt ook naar betrouwbare energievoorzieningen.

 

Emissiereductie

 

Volgens de International Telecommunications Unio (ITU) is de ICT-sector is verantwoordelijk voor 2 tot 2,5 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Zonder maatregelen neemt die verder toe tot bijna 4 procent in 2020. Groeiend gebruik van breedband-technologie en ontwikkeling van de de ICT-sector in ontwikkelingslanden dragen daaraan bij.

Verizon heeft zichzelf tot doel gesteld de CO2-emissies in 2020 met de helft te verminderen. Het bedrijf werkt onder meer aan de efficiëntere koeling van zijn datacentra en neemt energiebesparende maatregelen.

Bekijk het filmpje van Verizon over de investeringen:

 

Bron: Verizon, Bloomberg, ClimateProgress | Foto:  Dan Reed, via Flickr