03-10-2014 16:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

O2 en Vodafone hebben een classificatiesysteem ontwikkeld voor de duurzaamheid van mobiele telefoons. Eco Rating 2.0 geeft klanten meer duidelijkheid over de impact van hun toestel.

Het label is opgezet in samenwerking met het ‘Forum for the Future’. Dit is een internationale, onafhankelijke non-profit organisatie, die bedrijven en overheden ondersteunt in hun streven naar duurzaamheid.

Tot nu gaven aanbieders van mobiele telefonie elk hun eigen specificaties over het energie- en grondstofverbruik van een telefoon. Het nieuwe label stroomlijnt die informatie, zodat consumenten de apparaten van verschillende aanbieders kunnen vergelijken. O2 en Vodafone zijn de eerste die de voetafdruk van hun toestellen inzichtelijk maken. In 2015 volgt ook Orange. Daarmee zijn de drie grootste telefonie-concerns in het classificatiesysteem vertegenwoordigd.

Volgens Bill Eyres, hoofd duurzaamheid bij O2, vragen steeds meer consumenten om maatschappelijk verantwoorde producten. De transparantie die Eco Rating 2.0 oplevert, komt aan die wens tegemoet.

Bron: businessgreen | Foto: Osman Kalkavan, via Flickr