10-11-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Sociale media-applicaties en spelletjes op de telefoon slurpen veel stroom. Ook wanneer ze niet worden gebruikt.

De grootste boosdoener voor de afname van de prestaties van smartphones is de Facebook-app. De app verbruikt veel vermogen voor opslag en dataverbruik. Dat zegt antivirus- en internetbeveiligingsbedrijf AVG. AVG voerde het onderzoek uit onder een miljoen anonieme gebruikers van de AVG Android-app. Populaire apps met minstens één miljoen Google Play downloads zijn meegenomen in het onderzoek.

AVG stelde vier categorieën samen; apps die de prestaties verslechteren, stroom verspillen, veel opslagruimte gebruiken en game-apps die veel stroom verbruiken. Volgens AVG is Facebook de app die de prestaties van een telefoon het meest naar beneden trekt. De app AllShareCast Dongle is de grootste stroomverspiller. De NY Times heeft de app die het meest onnodig opslagruimte inneemt. Tenslotte verbruikt het spel Puzzle & Dragons de meeste stroom. Ook de vooraf geïnstalleerde apps op smartphones zijn grote stroomverbruikers.

Voor een langere batterijduur en betere prestaties adviseert AVG om bijvoorbeeld de app-meldingen uit te schakelen, tijdelijke bestanden te verwijderen en het beperken van de hoeveelheid gegevens die een app op de achtergrond mag downloaden.

Bron: Cnet | Foto: Jason Howie, via Flickr