21-11-2014 11:43 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Internetgigant Amazon heeft zich gecommitteerd aan duurzaam energiegebruik. Amazon Web Services (AWS) draait op termijn voor 100 procent op hernieuwbare elektriciteit.

Amazon is vooral bekend van zijn webwinkel, maar behaalt inmiddels het merendeel van zijn omzet met energie-intensieve cloud-diensten. Grootverbruikers binnen die dienst zijn bijvoorbeeld Netflix, Pinterest en Spotify. Volgens Amazon opereren drie datacentra inmiddels CO2-neutraal. Op de lange termijn moet de gehele infrastructuur zijn voorzien van stroom uit hernieuwbare bronnen.

Onder meer Facebook, Google, Salesforce en Apple spannen zich in voor 100 procent hernieuwbare energie in hun bedrijfsvoering, zowel de kantoren als datacentra. Google en Apple hebben die doelstelling al bijna volledig behaald. Amazon hield zich tot dusver op de vlakte over de inspanningen. Het rapport Clicking Clean van de milieu-organisatie Greenpeace oordeelde eerder dit jaar dat het internetbedrijf op het gebied van groene ICT fors achterliep bij de concurrentie.

In een verklaring zegt het concern zich te committeren aan dezelfde duurzame doelstellingen als bijvoorbeeld Facebook en Apple. Hoe het bedrijf dit wil bereiken is nog niet duidelijk.

Bron: Time, Wired | Foto: Torkild Retvedt, via Flickr