05-12-2014 15:20 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het Finse Circular Devices wil de concurrentie aangaan met de modulaire telefoon van Google. Het apparaat is vooral een stuk simpeler.

Het idee achter de PuzzlePhone is hetzelfde als dat van Google’s Project Ara. Als een onderdeel kapot gaat of niet naar wens functioneert, hoeft niet de hele telefoon vervangen te worden. PuzzlePhone heeft het idee echter een stuk simpeler uitgewerkt. Slechts drie componenten op de telefoon zijn uitwisselbaar.

De gebruiker kan het scherm, de batterij en de elektronica vervangen. Google kiest er voor om bijvoorbeeld ook de camera, het geheugen en andere onderdelen als losse componenten samen te voegen.

Finland

Circular Devices is gevestigd in de Finse plaats Espoo, waar ook Nokia vandaan komt. Het bedrijf wil in de tweede helft van 2015 met zijn telefoon naar de markt komen. De financiering is echter nog niet helemaal rond. Het project is gestart in 2013.

De eerste modulaire smartphone was een idee van de Nederlander Dave Hakkens. Zijn Phonebloks-idee werd door Google groots opgepakt en heet nu Project Ara. Net als Project Ara zal ook de PuzzlePhone draaien op Google’s Android besturingssysteem.

Bekijk een filmpje over de PuzzlePhone op Yotube:

Bron: The Verge, Gigaom | foto: Circular Devices