18-12-2014 07:45 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Indiase bedrijven hebben in 2014 zo’n $ 34 mrd geïnvesteerd in groene ICT en technologie. Dat is ruim 14 procent meer dan in 2013, meldt onderzoeksbureau Gartner.

Indiase ondernemingen beschouwen duurzaamheid in toenemende mate als een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Uiteindelijk leiden die inspanningen en aanvullende wetgeving ertoe dat groene technologie en duurzaam ondernemen in India gemeengoed worden. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner, gespecialiseerd in informatietechnologie, is in het rapport Hype Cycle for Green IT and Sustainability in India, 2014 positief over de ontwikkelingen in India.

De gevolgen van klimaatverandering zijn de belangrijkste reden om verder te kijken dan de financiële prestaties. De meeste Indiase bedrijven hebben ten minste één duurzaam initiatief dat moet leiden tot lagere operationele kosten. De sectoren met een significante impact op het milieu, zoals de olie- en gasindustrie, mijnbouw en andere maakindustrieën zijn hierin duidelijke koplopers. De ICT-sector, waar de operationele kosten grotendeels bestaan uit energie- en waterverbruik, bevindt zich daar vlak achter. Telecombedrijven en de bankensector behoren tot de achterblijvers.

Voor 2015 verwacht Gartner veel van technologische ontwikkelingen rond smart cities, energiemanagementsystemen en groene datacentra.

Bron: Gartner | Foto: Dennis Jarvis, via Flickr