18-12-2014 16:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Ricoh neemt de printdienstverlening voor de Universiteit van Maastricht op zich. Intelligente, energiezuinige apparaten verminderen de CO2-uitstoot en besparen kosten.

De Universiteit van Maastricht heeft een vijfjarig contract getekend met technologiebedrijf en IT-dienstverlener Ricoh. Aan de hand van een optimalisatieadvies belooft de nieuwe leverancier een reductie van de CO2-uitstoot met 30 procent. Volgens Ricoh kan de universiteit rekenen op een kostenbesparing van €500.000 per jaar.

Om dit te bereiken installeert Ricoh 220 multifunctionele apparaten. De energiezuinige multifunctionals kunnen printen, scannen, kopiëren en faxen. Ze vervangen de ruim 400 printers en kopieermachines die nu nog op de universiteit te vinden zijn.

Ongewild afdrukken

De printers zijn voorzien van software die ongewild afdrukken tegengaat. Dit resulteert in 25 procent minder papierverbruik. Een snelle opstarttijd en een toner die bij lage temperatuur aan het papier hecht (PxP-toner) leveren energiebesparing op. Samen met de flinke vermindering van het aantal individuele apparaten helpt dit de CO2-uitstoot terug te dringen.

De 3.500 medewerkers en 16.000 studenten van de universiteit kunnen per 1 februari 2015 van de nieuwe apparatuur gebruik maken.

Bron: Ricoh | Foto: Sorin Florea, via Flickr