20-01-2015 15:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Amerikaanse stad Reno heeft opnieuw een groot concern aangetrokken met de beschikbaarheid van hernieuwbare energie. ICT-aanbieder Switch bouwt er het grootste datacentrum ter wereld.

Het nieuwe datacentrum van Switch SuperNAP krijgt een oppervlakte van ruim 28.000 vierkante meter. De kosten voor de bouw en de inrichting bedragen ruim $ 1 mrd. De bouw begint in de eerste helft van 2016 en krijgt de online verkoopsite eBay als belangrijkste klant. De realisatie van het hele complex gaat vermoedelijk tien jaar duren.

Schone stroom

Nevada profiteert van de ruime aanwezigheid van hernieuwbare energiebronnen als zon, wind en geothermie. Samen met de University of Nevada wil Reno uitgroeien tot het centrum van schone stroom in de Verenigde Staten. Daarnaast geeft de staat flinke belastingvoordelen aan bedrijven die zich in de regio vestigen.

Het enorme complex van Switch komt vlakbij de nieuwe mega-fabriek van Tesla Motors te liggen. CEO Elon Musk maakt hier de lithium-ion accu's voor de elektrische auto's.

In dezelfde regio werkt ook elektronicagigant Apple aan een forse uitbreiding van zijn bestaande datacentrum.

Bron: Switch | Foto: Switch