21-01-2015 12:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Amazon Web Services investeert in een nieuw windpark van 150 megawatt in de Amerikaanse staat Indiana. Het windpark is onderdeel van de belofte van AWS de datacentra te voorzien van hernieuwbare stroom.

De komende dertien jaar koopt Amazon Web Services de windstroom van het park dat de Pattern Energy Group in Indiana bouwt. Het concern rekent op de levering van 500.000 megawattuur per jaar. Het windmolenpark komt in januari 2016 online.

Investering

Amazon Web Services is een van de grootste aanbieders van cloud computing ter wereld. Klanten zijn onder meer Unilever, Vodafone, Siemens en Netflix. Het is voor het eerst dat Amazon een openbare aankondiging doet over de bouw van een windpark voor zijn datacentra. De hoogte van de investering is niet bekendgemaakt.

De investering is onderdeel van de hernieuwbare energiestrategie die het bedrijf in november vorig jaar aankondigde. Wereldwijd wil AWS de stroomvoorziening voor zijn cloud-diensten verduurzamen. In onder meer de Amerikaanse staat Oregon en in de Duitse stad Frankfurt is de regionale infrastructuur al CO2-neutraal.

Bron: Amazon, TechCrunch | Foto: Wayfinder73, via Flickr