12-02-2015 10:15 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Na Apple zet ook Google in op hernieuwbare elektriciteit voor zijn hoofdkantoor. 48 nieuwe windturbines leveren vanaf 2016 genoeg stroom voor het hele Googleplex.

Dit meldt het technologiebedrijf in een persbericht. Het bedrijf heeft een overeenkomst getekend met energieleverancier NextEra Energy Resources. Het bedrijf gaat windenergie afnemen van Altamont Pass windpark. Voordat Google begint met het afnemen van de hernieuwbare stroom, moet er nog het een en ander gebeuren. Google wil het bestaande park ombouwen tot een nieuw, efficiënter park.

Altamont Pass is een van de oudste windparken van de Verenigde Staten. 770 windturbines uit de jaren ’80 zullen plaats maken voor 48 nieuwe. De nieuwe turbines zijn twee keer zo efficiënt. Vanaf 2016 zullen ze samen 43 megawatt windstroom leveren. Dit is voldoende om het hele Google-hoofdkantoor van elektriciteit te voorzien.

Hoewel het bedrijf al langer duurzame energie gebruikt voor zijn datacentra, gebruikte Google niet eerder hernieuwbare energie voor zijn kantoren. Onlangs kondigde Apple aan $ 848 mln te investeren in hernieuwbare energie voor zijn hoofdkantoor. Google's concurrent koos voor zonne-energie.

Bron: Google, San Jose Mercury News | Foto: David J Laporte, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven.nl)