02-03-2015 15:40 | Door: Laura Fransen

Kringloopbedrijf Aktief heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft. Het bedrijf uit de Achterhoek mag als eerste kringloopbedrijf in Nederland computers verkopen met Microsoft-software.

Dat schrijft dagblad De Gelderlander. Dankzij de overeenkomst is Aktief officieel Microsoft Refurbish dealer. Het bedrijf koopt Windows-licenties rechtstreeks van Microsoft. Het besturingssysteem wordt vervolgens geïnstalleerd op de tweedehands computers die in de kringloopwinkels te koop zijn. Naar eigen zeggen is Aktief de eerste Nederlandse partij die Microsoft-licenties voor tweedehands computers heeft.

Het wereldwijde Microsoft Registered Refurbisher-programma helpt e-waste tegen te gaan door de levensduur van pc’s te verlengen. Een geregistreerd Windows-besturingssysteem maakt hergebruik gemakkelijker en veiliger.

Belang

Dankzij de sociale aard van het bedrijf, kan Aktief de licenties tegen een goede prijs inkopen bij Microsoft. Voor een Microsoft Registered Refurbisher-pc betaalt de klant vijf euro extra. In ruil daarvoor garandeert Aktief ook dat alle oude gegevens van de pc zijn verwijderd. “Dit is van belang voor degene die bij ons koopt, maar zeker ook in het belang van de klanten die een computer brengen”, stelt het bedrijf op zijn website.

In Nederland hebben ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en ICT-recycler Siso met hetzelfde doel het Recover-E Program opgezet. Volgens de initiatiefnemers is het verlengen van de levensduur van elektronische apparaten economisch, sociaal en milieutechnisch voordelig.

Bron: De Gelderlander, Aktief, Recover-E | Foto: Curtis Palmer, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)