03-03-2015 16:18 | Door: Willemien Groot

De Google-drones die internet brengen naar afgelegen gebieden, gaan nog dit jaar de lucht in. De vliegtuigjes vliegen op zonne-energie.

Dat heeft Google bekendgemaakt tijdens het Mobile World Congres in Barcelona, schrijft de Britse krant The Guardian. De eerste drones maken nog dit jaar een testvlucht.

De internetgigant wil goedkoop internet aanbieden aan ontwikkelingslanden. Vooral in Afrika verloopt de groei van internet spectaculair. De regio's waar de infrastructuur ontbreekt, blijven achter. De drones en de ballonnen van Google vormen samen een zwevende infrastructuur.

Zonnepanelen

De luchtballonnen hangen stationair in de lucht. De drones van Titan Aerospace zijn veel mobieler en bestrijken een groter gebied. Ze zijn ook in te zetten in noodsituaties. Zowel de drones als de ballonnen zijn voorzien van zonnepanelen en hangen altijd boven het wolkendek.

Google lijkt al veel verder te zijn met goedkoop internet dan concurrent Facebook. Ook Facebook aasde op dronebouwer Titan Aerospace, maar verloor. In plaats daarvan kocht het concern het Britse bedrijf Ascenta voor zijn internetplannen.

Bron: The Guardian, UPI, Android Authority | Foto: Titan Aerospace