04-03-2015 19:15 | Door: Willemien Groot

Elektronicabedrijf Kyocera heeft een mobiele telefoon gepresenteerd met ingebouwde zonnecellen. Het transparante paneel is minder dan een halve millimeter dik.

De zonnecellen zijn voor 90 procent transparant en zitten in een flexibel folie dat achter de display is bevestigd. De telefoon is gepresenteerd op het Mobile World Congres 2015 in Barcelona, meldt de Duitse website MobileGeeks. Doordat het paneel niet volledig transparant is, is de beeldkwaliteit volgens de website iets minder scherp dan die van andere telefoons.

Daar staat tegenover dat het zonnepaneel precier doet wat ervan wordt verwacht: een telefoon opladen. De zonnecellen zijn zowel bij zonlicht als kunstlicht actief. Bij voldoende licht laadt het toestel op. Volgens de fabrikant leveren de zonnecellen voldoende stroom om het toestel permanent op stand-by te laten staan.

Stopcontact

Een werkende telefoon heeft om op de laden de ondersteuning nodig van het stopcontact. E-readers zouden wel uitsluitend kunnen functioneren op het ingebouwde paneel.

Het zonnepaneel is ontwikkeld in samenwerking met het Franse bedrijf SunPartner Technologies. Kyocera maakt gebruikt van Wysips Crystal-technologie van SunPower. In aangepaste vorm levert SunPower ook elektriciteitsopwekkende ramen voorzien van Wysips Glass-technologie.

Bekijk het filmpje van MobileGeeks:

Bron: SunPartners, MobileGeeks | Foto: Martinlykkecreative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)