28-08-2012 13:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De Japanse elektronicagigant Fujitsu heeft als eerste een systeem gelanceerd om gebruikte cd’s en dvd’s te recyclen als plastic voor notebook computers. 

Deze zomer lanceerde Fujitsu het eerste notebook van gerecycled plastic. De Japanners willen ook andere producten gaan maken van het plastic en hoopt hiermee een jaarlijkse reductie van 10 ton plastic en 15 procent CO2-uitstoot te bewerkstelligen.

Uniform plastic

Fujitsi heeft gekozen voor cd’s en dvd’s omdat deze bestaan uit polycarbonaat, een uniform plastic dat geen verontreinigingen bevat. Met dit soort plastic zijn de EU veiligheidsregels voor chemicaliën in ICT-producten makkelijker na te leven dan met gemixt plastic.

Het elektronicabedrijf hoopt het systeem snel te kunnen uitbreiden zodat meer materialen gerecycled kunnen worden, zoals plastic in computers waarin veel verontreinigingen en giftige chemicaliën zitten.

Eerdere producten

Eerder dit jaar lanceerde Fujitsu een biologisch afbreekbare computermuis en in 2011 een toetsenbord geheel gemaakt van hernieuwbare materialen.

Bron: businessGreen Foto: YAZMDG