17-03-2015 12:25 | Door: Laura Fransen

Apple breidt zijn smartphone-recyclingprogramma uit. Binnenkort zijn ook Android-telefoons in te leveren bij de elektronicagigant. Het recyclingprogramma moet meer klanten trekken.

Dat bericht de website 9to5Mac. Het vernieuwde recyclingprogramma gaat de komende weken van start. Gebruikers van Android- en Blackberry-telefoons kunnen de apparaten inleveren bij Apple-winkels. In ruil daarvoor krijgen ze een tegoedbon die ze kunnen gebruiken bij de aankoop van een nieuwe iPhone.

Winkelmedewerkers bepalen de waarde van het toestel op basis van de conditie van de ingeleverde telefoon. Uitgebreide training moet de expertise van het personeel garanderen. iPhone-gebruikers kunnen hun oude toestel al inleveren sinds 2013.

Bedrijfseconomie

Met de uitbreiding van het recyclingprogramma combineert Apple bedrijfseconomie en duurzaamheid. De inruilservice maakt het aantrekkelijk voor gebruikers van concurrerende telefoonproducenten om over te stappen op een iPhone. Het idee is dat mensen vervolgens trouwe Apple-klanten worden en ook andere Apple-producten aanschaffen.

Tegelijkertijd levert Apple een recyclingservice die de milieu-impact van gebruikte telefoons vermindert. Het bedrijf haalt alle herbruikbare elementen uit de ingeleverde telefoons. Gemiddeld is dat 90 procent van het apparaat.

Bron: 9to5Mac | Foto: K?rlis Dambr?ns, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)