23-03-2015 07:15 | Door: Willemien Groot

Technologiebedrijf IBM heeft zich aangesloten bij een groeiende groep bedrijven die de energiemix gaat vergroenen. In 2020 haalt het bedrijf 20 procent van zijn elektriciteitsbehoefte uit hernieuwbare bronnen.

Voor het technologiebedrijf betekent dit 800.000 megawattuur per jaar aan hernieuwbare elektriciteit uit zon, wind en water. Dat is evenveel als de behoefte van een stad met 100.000 inwoners. Dat schrijft de Australische website Reneweconomy. Het concern heeft wereldwijd 430.000 werknemers.

Nieuwe capaciteit

IBM wil bovendien bijdragen aan de toename van het aanbod aan wind- en zonnestroom. Het bedrijf dekt de stroombehoefte niet af met certificaten, maar zoekt samenwerking met bedrijven die de installaties bouwen. Door garant te staan voor de afname van schone elektriciteit, is de bouw minder risicovol.

De bekendmaking volgt op de aankondiging van grote investeringen in hernieuwbare energie van onder meer Dow Chemicals en Waltmart. De winkelketen Walmart koopt 20 megawatt bij de Franse aanbieder Akua Energy. Dow Chemicals tekende voor de afname van 200 megawatt over vijftien jaar voor een fabriek in Texas. Dit is de grootste overeenkomst in de VS ooit tussen een commercieel bedrijf en een hernieuwbare energie-aanbieder.

Bron: Reneweconomy | Foto: Kansir, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Bron: Reneweconomy | Foto: Kansir, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)