14-04-2015 14:51 | Door: Willemien Groot

Zonnepanelenleverancier SolarCity en techbedrijf Nest Labs gaan samenwerken in de ontwikkeling van slimme energiesystemen.

De komende tijd krijgen 10.000 nieuwe klanten van SolarCity in Californië een gratis Nest Learning Thermostaat als ze een huurcontract afsluiten voor een zonnepaneleninstallatie. Dat heeft SolarCity bekend gemaakt in een bericht op de eigen website.

Volgens SolarCity kunnen beide partijen een bijdrage leveren aan een lager energieverbruik en een grotere onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet. De technologie van Nest stippelt een op maat gemaakt schema uit voor het verbruik van stroom. Vervolgens geven de zonnepanelen of energieopslagsystemen de precieze hoeveelheid stroom af om de behoefte te dekken.

Besparingen

Nest Labs, eigendom van technologiegigant Google, levert controlesystemen voor warmte en koeling in kantoren en woningen. De thermostaat past zich aan het gedrag van de gebruiker aan om zo efficiënt mogelijk met elektriciteit om te gaan. SolarCity is de grootste leverancier van zonnepaneleninstallaties in de Verenigde Staten. Klanten huren hun systeem van het concern, dat de installatie en het onderhoud verzorgt.

Nest Labs zegt dat het slimme systeem een besparing oplevert van ongeveer 15 procent op de elektriciteitsrekening. In combinatie met eigen zonnepanelen, onafhankelijk van het net, kan de rekening nog verder omlaag.

Bron: SolarCity, Bloomberg | Foto: Nest